-ارتارحيمي-e1498896036967
  • خانه
  • لیست قیمت
  • سفارش برنج
  • نمایندگی های فروش
  • درباره ما
    • مجوزها
    • تعهدات شاليكوبي
    • تصاویرشاليكوبي
    • قوانین و مقررات
    • مشاوره در خرید و فروش
  • تماس با ما
    • تماس با ما
    • خرید برنج
    • نحوه پرداخت وجه
    • نحوه ی ارسال برنج
  • ویدئو های تبلیغاتی
  • فروشگاه
  • سبد خرید
محصول با موفقیت به سبد خرید شما اضافه شد

سبد خرید

سالم ترین روش پخت برنج ایرانی

سالم ترین روش پخت برنج ایرانی

20 سپتامبر 2020مقالات تخصصیبرنج آرتارحیمی

سالم ترین روش پخت برنج ایرانی برای حفظ ارزش غذایی برنج، باید به نحوه پخت آن توجه کرد که در زیر به 5 مورد در این باره اشاره می‌کنیم.در کشورهای مختلف یک نوع غله به عنوان قوت غالب مصرف می‌شود که قسمت عمده کالری مورد نیاز روزانه را تأمین می‌کند؛ در ایران، گندم و برنج؛ در انگلستان، سیب‌زمینی و در ایتالیا، ذرت. بنابراین اگر فردی روزانه به 2000 تا 2500 کیلوکالری انرژی نیاز دارد، 55 تا 60 درصد انرژی مورد نیاز را باید با مصرف انواع غلات تأمین کند. غلات یکی از مهم‌ترین گروه‌های اصلی غذایی هستند که باید انواع مختلف آن مانند نان، برنج، ماکارونی، ذرت و… در برنامه غذایی همه افراد به خصوص کودکان و نوجوانان که در سنین رشد هستند، گنجانده شود. این ماده غذایی سرشار از نشاسته و ویتامینهای گروه B است که در متابولیسم بدن دخالت دارد.

بعد از 6 ماه رشد و تکامل کودک، شیر مادر با وجود ارزش غذایی و ترکیب‌های مفیدی که دارد، قادر به تأمین نیازهای رشدی کودک نیست زیرا علاوه بر اینکه انرژی کمتری دارد، آهن کافی را هم به بدن نمی‌رساند. از این رو، برنج اولین گروه از غلات است که به صورت پودر برنج یا فرنی در برنامه غذایی کودک گنجانده می‌شود.

البته مهم‌ترین نکته از نظر تغذیه‌ای، این است که ترجیحاً غلات مصرفی از دانه کامل تهیه شده باشند زیرا در سلامت همه افراد به خصوص گروه‌های آسیب‌پذیر اینکه با مصرف روزانه مواد غذایی، تعادل بین املاحی که در تعادل آب و الکترولیت نقش دارند، (به خصوص سدیم و پتاسیم) برقرار شود، از نظر فیزیولوژیک مهم است.

دانه برنج حاوی چه ویتامین هایی است؟

دانه غلات، حاوی سدیم است و پوسته آن پتاسیم دارد، بنابراین واضح است که اگر پوسته غلات دور ریخته شود یا بیشترین سهم مصرفی غلات بدون سبوس یا آرد باشد، مقدار زیادی سدیم دریافت می‌شود که می‌تواند باعث اختلال در تعادل الکترولیت‌ها و در نهایت منجر به پرفشاری خون و در درازمدت بروز بیماری‌های قلبی – عروقی شود.

از این رو باید در برنامه غذایی کودکان بهترین نوع غلات را که از دانه کامل تهیه شده‌اند، گنجاند. اگر غلات با حبوبات مصرف شود، از عالی‌ترین منابع تأمین‌کننده پروتئین، ریزمغذی‌ها و در نهایت رشد مناسب در کودکان خواهد بود زیرا علاوه بر فیبر و سبوس، حاوی عناصر دو ظرفیتی، آهن، منیزیم و روی هم است.

سالم ترین روش پخت برنج ایرانی

سالم ترین روش پخت برنج ایرانی

مزایای مصرف برنج قهوه ای

برنج قهوه‌ای یکی از بهترین انواع غلات است که متأسفانه در کشور ما بسیار کم تولید و مصرف می‌شود.

میزان کالری برنج به روغنی که در طبخ آن استفاده می‌شود، بستگی دارد. میزان کالری 100 گرم برنج که بدون روغن پخته می‌شود، نسبت به 100 گرم نان، کمتر است اما وقتی برای پخت به آن روغن اضافه شود، میزان کالری افزایش می‌یابد

برنج قهوه ای حاوی فیبر محلول بالا و شاخص نمایه گلایسمی پایین است. نمایه گلایسمی در مورد غلات، شاخصی است که سرعت هضم و جذب نشاسته در دستگاه گوارش نشان می‌دهد و هر چقدر نمایه گلایسمی غلات بالاتر باشد، نشاسته در بدن زودتر هضم و جذب و به قند تبدیل خواهد شد.

به این ترتیب غلات بدون سبوس یا غلاتی که از آرد تصفیه‌شده تهیه شده‌اند، در مقایسه با غلات سبوس‌دار، نمایه گلایسمی بالاتری دارند و با مصرف آن‌ها میزان قندخون در فاصله زمانی کوتاهی بالا می‌رود که برای سلامت مفید نیست.

بیشتر خانواده‌ها با این تصور که آبکش کردن برنج باعث کم شدن نشاسته موجود در آن می‌شود، برنج را آبکش می‌کنند در حالی که این تصور کاملاً غلط است و با آبکش کردن برنج، قسمت قابل‌توجهی از فیبر محلول در آن از بین می‌رود و ارزش غذایی‌اش کم می‌شود.

سالم ترین روش پخت برنج ایرانی

سالم ترین روش پخت برنج ایرانی

5 نکته‌ی مهم در پخت برنج ایرانی

برنج از جمله غلات مغذی و پرمصرف دنیاست. این ماده غذایی حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده است؛ کربوهیدرات‌های ساده و پیچیده بخش بزرگی از رژیم غذایی هر فردی را تشکیل می‌دهند. البته برای حفظ ارزش غذایی این غله، باید به نحوه پخت آن توجه کرد که در زیر به 5 مورد در این‌باره اشاره می‌کنیم:….

  1. برای پخت برنج آن را آبکش نکنید، زیرا تمام ویتامین‌های محلول در آب با آبکش کردن حذف می‌شوند. در واقع مهم‌ترین ارزش تغذیه‌ای خوراکی‌هایی مانند برنج و نان، ویتامین‌های گروه B است که برای سوخت‌وساز کربوهیدرات‌ها مورد نیاز هستند. این ویتامین‌ها به دلیل اینکه محلول در آب هستند وقتی طی حرارت زیاد در آب می‌جوشند در آب حل و با آبکش کردن برنج، دور ریخته می‌شوند و در نهایت برنج مصرفی اگرچه دارای مواد نشاسته‌ای است اما فاقد ویتامین‌هایی است که باعث سوخت‌وساز ترکیب‌های فوق و آزاد شدن انرژی‌شان می‌شود.
  2. معمولاً اضافه کردن نمک هنگام خیس کردن برنج، تأثیری در افزایش یا کاهش ارزش غذایی آن ندارد اما نباید فراموش کرد مصرف زیاد نمک مانند سم است و باعث بروز بیماری‌هایی نظیر فشارخون بالا و پوکی استخوان می‌شود.
  3. میزان کالری برنج به روغنی که در طبخ آن استفاده می‌شود، بستگی دارد. میزان کالری 100 گرم برنج که بدون روغن پخته می‌شود، نسبت به 100 گرم نان، کمتر است اما وقتی برای پخت به آن روغن اضافه شود، میزان کالری افزایش می‌یابد. در ضمن، یک قاشق غذاخوری برنج شفته، تقریباً معادل 5/1 قاشق غذاخوری برنج دانه‌دانه بوده و طبیعی است که کالری آن در واحد حجم، بیشتر باشد.
  4. اگرچه خوردن غذاهای پوره شده به دلیل هضم راحت برای سالمندانی که مشکل جویدن دارند یا کودکانی که به آن‌ها غذای کمکی داده می‌شود، مناسب است اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که وقتی مواد غذایی حاوی کربوهیدرات مانند برنج، ماکارونی و نان در اثر طبخ طولانی مدت «له» یا «شفته» می‌شوند، سرعت آزاد شدن قند (گلوکز) از ترکیب‌های نشاسته‌ای افزایش می‌یابد و به اصطلاح نمایه گلایسمی‌شان بالا می‌رود. به عبارت ساده‌تر، ترکیب نشاسته‌ای در بدن به سرعت به قند ساده تبدیل می‌شود و در نتیجه پاسخ انسولین بدن هم افزایش می‌یابد که در نهایت باعث بروز مشکلات متابولیکی خواهد شد. بنابراین مصرف برنج شفته یا له‌شده در سالمندانی که در معرض ابتلا به مشکلات متابولیسمی هستند، توصیه نمی‌شود و بهتر است مدت زمان پخت مواد غذایی نظیر برنج طولانی نباشد.
  5. اگر از روغن‌های جامد یا مایع برای پخت برنج استفاده می‌کنید، بهتر است بدانید که مناسب‌ترین روغن‌ها، روغن‌های مایع گیاهی هستند که در میان آن‌ها روغن زیتون بهترین است. به این شرط که بعد از پخت برنج به آن اضافه شود.
سالم ترین روش پخت برنج ایرانی

سالم ترین روش پخت برنج ایرانی

مطالب پیشنهادی

برنج

برنج

17 فوریه 2018برنج آرتارحیمی
بهترین برنج ایرانی در کجا کشت می شود؟

بهترین برنج ایرانی در کجا کشت می شود؟

2 می 2020برنج آرتارحیمی
پخت برنج به روش کته

پخت برنج ایرانی به روش کته

13 آگوست 2018برنج آرتارحیمی

پاسخی بگذارید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجوی محصول

دسته‌ها

  • اخبار
  • اخبار حوزه ی برنج
  • تزئینات برنج
  • راهنمای خرید برنج
  • شهرها
  • کارخانه شالیکوبی مدرن رحیمی
  • مقالات تخصصی
  • نحوه پخت و خواص برنج

تماس با ما

♦ نشانی:
استان گلستان، شهرستان کردکوی، کیلومتر 3 جاده ی قدیم گرگان،سمت چپ شماره تماس شرکت : 01734325247 01734325248 ♦کدپستی:59990-48851
♦شماره موبايل فروش و مشاوره
09115110210
09116110210
09117110210
♦ نشانی دفتر مرکزی:
گرگان،خیابان رازی،نبش رازی 3 ♦شماره دفترمرکزی:
01732229711
01732229761
شماره موبایل پیشنهادات و انتقادات 09114250210
♦شماره فکس
01734325048
♦شماره فکس اینترنتی
021-43859019
♦شماره تلگرام
09113778774
♦ای دی تلگرام
shalikubi_modern_rahimi@
♦اینستاگرام
shalikubi_modern_rahimi
♦ فیس بوک:
fb.com/berangirane
♦ تلفن بی سیم :
01758246233
♦ شماره موبایل :
09115230210
♦ ایمیل:
info@berangirane.ir

ssl

ssl

آخرین مقالات

  • بوی برنج خوب چگونه است؟
  • تفاوت برنج لاشه با برنج سر لاشه چیست؟
  • کدام برنج برای پخت کته مناسب است؟
  • برنج ایرانی مناسب برای استفاده هتل ها و رستوران ها
  • همه چیز درباره کشت برنج دم سیاه

♦ نشانی:

استان گلستان، شهرستان کردکوی، کیلومتر 3 جاده ی قدیم کردکوی به گرگان،سمت چپ
♦کدپستی:59990-48851

♦شماره تماس شرکت:

01734325247

01734325248

♦شماره فکس شرکت:

01734325048

♦شماره موبايل فروش و مشاوره

09115110210

09116110210

09117110210

ثبت-سفارش

♦نمایندگی های فروش:

♦نشانی دفتر مرکزی استان گلستان:

گرگان،خیابان شهید رجائی،خیابان رازی،نبش رازی سوم

مدیر فروش دفتر مرکزی استان گلستان:جناب آقای محمدحسن رحیمی،جناب آقای وحدت رحیمی

شماره تماس:01732229711

شماره تماس:01732229761

♦نشانی دفتر مرکزی استان تهران:

مدیر فروش غرب کشور:جناب آقای جواد ابراهیم زاده گلشنی

استان تهران،خیابان مولوی

شماره تماس:02155166449

شماره تماس:09121400076

♦نشانی دفتر مرکزی استان خراسان رضوی:

مدیر فروش شرق کشور:جناب آقای غلامحسن اسماعیل پور

مشهد مقدس،میدان راهنمایی و رانندگی،خیابان شهید دستغیب بین دستغیب 4و6 جنب بانک سینا

شماره تماس:09159150664

شماره تماس:05138434942

♦نشانی نمایندگی شعبه 1 مشهد مقدس:

مدیر فروش شعبه 1 مشهد مقدس:جناب آقای محمد وظیفه

مشهد مقدس،بزرگراه آیت الله هاشمی،باوار الهیه،میدان ولی عصر(عج)،جنب دارو خانه شبانه روزی

شماره تماس:09159154185

شماره تماس:5-05135243064

لیست-قیمت

اینماد

© 2014 کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به برنج آرتارحیمی میباشدطراحی سایت وسئو وبهینه سازی سایت ازسورنا