برنج ایرانی بهترین برنج دنیا ، به گزارش روابط عمومی شرکت گلستان محمد صادق تجنگی در گفتگو با رادیو سلامت گفت: عمده برنج تولیدی در ایران در استان گلستان ، مازندران و گیلان کشت و تولید میشود. به طور کلی تولیدات برنج در ایران به ارقام محلی و پر محصول تقسیم شده است. وی ادامه داد: ارقام برنج محلی مانند برنج طارم و برنج دمسیاه از کیفیت بالاتر اما بازدهی تولید پائینتر در هر متر مربع برخوردار است؛بنابراین قیمت بالاتری نسبت به ارقام پر محصول دارند. تجنگی در مقایسه برنج ایرانی با برنج خارجی تصریح کرد: ما معتقدیم بهترین برنج دنیا در ایران تولید میشود .
نحوه تشخیص برنج ایرانی با کیفیت
معاونت تولید گلستان در پاسخ به سوال یکی از شنوندگان در خصوص نحوه تشخیص برنج با کیفیت گفت: ارزیابی برنج با کیفیت همواره با توجه به چند شاخص صورت میگیرد؛
نخست فیزیک یا ظاهر است که باید مورد توجه قرار گیرد. دانه برنج باید کامل تمیز و سفید مایل به شیری یا کرم رنگ باشد.
شاخص دیگر در ارتباط با کیفیت برنج تازهگی یا کهنگی برنج است؛ برنج یک محصول زنده است که در دوران پس از کشت تا زمان به اصطلاح رسیدن تغییراتی در نشاسته آن با توجه به رطوبت درون محصول صورت میگیرد که در پخت آن و کیفیت نهایی بسیار موثر است.
بهترین زمان برای مصرف برنج ایرانی چقدر است؟
وی افزود: با توجه به میزان رطوبت و تازگی، برای یک پخت خوب برنج باید حداقل ۴ الی ۶ ماه بماند. تجنگی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تفاوت برنجهای ایرانی و برنجهای هندی گفت: برنج ایرانی برنجی است که هم از لحاظ بلندی دانه اندازه مناسبی دارد و هم از لحاظ طعم بسیار خوش طعم و خوش بو است.
علت بوی نامطبوع در برنج های خارجی چیست؟
وی در پاسخ به سوالی در مورد بوی برخی از برنجهای خارجی و احتمال ناسالم بودن آن ادامه داد: برنج هندی یا برنج پاربویل برنجی است دانه بلند که بر خلاف برنج ایرانی پس از کشت قبل از شالیکوبی در آب گرم ۵۰ درجه سانتیگراد خیسانده و بعد از خشک شدن شلتوک آن جداسازی میشود این امر موجب میشود تا نشاسته درون برنج به سطح آن بیاید و موجب قوام یافتن دانه برنج و جلوگیری از خرد شدن گردد. این فرایند هرچند از خرد شدن برنج جلوگیری میکند ولی بر طعم و مزه این محصول اثر میگذارد و مزه و بوی واقعی آن را از بین میبرد. از طرف دیگر بوی شلتوک نیز به دانههای برنج سرایت میکند که در هنگام پخت و پس از آن بوی خاصی را به مشام میرساند. این بو هیچ ارتباطی با سالم یا نا سالم بودن برنج ندارد.