ترکيب وخواص برنج : بيروني ترين لايه برنج پريکارپ نام دارد که بسيار سخت و شفاف است. پوست دانه ،زير اين بخش قرار گرفته است که از لحاظ پروتئين و چربي غني، ولي از نظر نشاسته اي فقير است. بعد از پوسته، لايه آلرون هست که جزء آندوسپرم مي باشد. بنابراين ضمن عمل پوست کني، بخش عمده اي از مواد مغذي برنج از دست مي رود.
ترکيب و خواص برنج
اکثر مردم آسيا از برنج تغذيه مي نمایند. اين ماده غذايي کامل نيست، چون ميزان پروتئين و اسيد آمونيا آن خيلي کم است. برنج گلوتن ندارد، پروتئين عمده آن اوريزنين مي باشد.
ترکيب اصلي برنج، نشاسته است که عمدتاً در آندوسپرم قرار گرفته است. برنج هايي که آميلو پکتين بيشتري دارند لعاب بيشتري داده و انبساط آنها موقع پخت کم است.
در برنج 70 تا 73 % نشاسته ، 2 تا 3 % قند، 1 تا 2 % مواد ازته ، 1 تا 3 % چربي، 4 تا 5 % سلولز و همي سلولز، 7 تا 8 درصد پروتئين و انواع ويتامين هاي b1،b2 ،b3 و مواد معدني شامل پتاشيم، مگنيزيم، آهن و فاسفوريک اسيد وجود دارد. در ترکيب برنج چربي، کاربوهيدريتها، فايبر و فلزاتي همچون آهن و موادي مانند کلسيم موجود است.
برنج همچنین از بروز یبوست مزمن جلوگیری میکند. فیبر غیرمحلول موجود در آن بعنوان یک اسفنج نرم عمل میکند که سریع و راحت وارد رودهها میشود. برنج قهوهای و غلات کامل سرشار از فیبر غیرمحلول هستند اما توصیه میشود که برای از بین بردن یبوست، همراه با این موادغذایی فیبردار، آب فراوان میل شود.
به بیماران دیابتی توصیه میشود که به برنامهغذایی خود برنج قهوهای اضافه کنند که حاوی سطح پایینی از شاخص گلیسمی است.
♦ شماره موبایل
09115230210
09114250210
لطفا برای سفارش تماس گرفته یا فرم زیر را تکمیل نمایید :