- دارای ویتامین و پروتئین و مواد معدنی شامل فسفر- آهن- کلسیم و…از نظر تغذیه ارزش غذایی بالایی در مصرف روزانه دارد.
- سرشار از ویتامین E و روغن سبوس که از قلب محافظت می کندو کلسترول خون را کاهش می دهد.
- تامین به سزایی در جوان سازی پوست و از چین و چروک پوست جلو گیری می کند.
- سبوس نرم سرشار از ویتامین های B که باعث رشد و تکثیر مو می شود به خصوص ترمیم رنگدانه های مو و جلوگیری از سفید شدن و ریزش مو می گردد.
- سبوس نرم سیستم گوارشی را در برابر سرطان محافظت می کند.
- دارای سدیم که در تنظیم فشار خون موثر است.
- تقویت عملکرد روده: سرشار از نشاسته که باعث رشد باکتری های مفید در روده می شود.
برنج عنبربو : برنج عنبربو نوعی از برنج است که در جنوب کشور کاشته می شود شروع کاشت عمده این برنج را میتوان از سال ۱۳۸۹ دانست. بعد از معرفی این برنج کسی این فکر را نمی کرد که این برنج معروف شده و پرفروش شود. منبع اصلی این برنج خوزستان است. این برنج از نظر ظاهر فیزیکی چاق و کوتاه قد و دارای عطر و بوی خیلی زیاد می باشد. در ادامه در مورد این برنج بیشتر توضیح خواهیم داد. با ما همراه همراه شوید.
برنج عنبربو
شاید تصور کنید که برنج فقط در استان های شمال کشور کاشته می شود. اما برنج علاوه بر استان های شمالی کشور در استان های دیگر هم کاشته می شود ولی مقدار برنجی که از سایر اراضی برداشت می شود به مقداری نیست که در آمار آورده شود. اما جالب است بدانید خوزستان سومین استان از نظر کاشت برنج است و سالانه بیش از 180 هزار تن برنج از زمین های این استان برداشت می شود. در تهران این برنج خریداران بسیاری دارد و دلیل آن را هم میتوان قیمت مناسب و عطر خوب آن دانست. البته لازم به ذکر است که دانه سالم این برنج بلند نیست و به اصطلاح بشقاب پسند نیست ولی برای استفاده درون مجالس غیر رسمی بسیار مناسب است.این برنج دارای طبعی گرم است و دارای مواد معدنی نظیر فیبر و ویتامین B و E است.
برنج عنبربو در چه استان هایی کاشته می شود؟
با توجه به شباهت زیاد بذر عنبربو با برنج های اصفهان این برنج به نظر می رسد منشأش همانجا باشد، ولی در حال حاضر بذر برنج عنبر بو در استان خوزستان در شهرستان های گتوند، شوشتر، و در ایلام در نواحی سیروان کشت می شود.
ویژگی ها و خصوصیات برنج عنبربو را بهتر بشناسیم.
- برنج های عنبر بو به برنج های دانه کوتاه و خوش بو مشهور هستند. به دلیل اینکه برنج های عنبر بو بسیار خوش بو هستند، تولید کنندگان برنج در شمال کشور این نوع برنج ها را خریداری می کنند و با برنج های خود قاطی می کنند تا بتوانند برنج های خود را خوش بو کنند.
- این برنج نسبت به برنج های شمال کشور مانند هاشمی و علی کاظمی، آب کمتری نیاز دارد.
- این برنج از نظر پخت بسیار سبک بوده و معده را اذیت نمی کند و به هر دو نوع کته و آبکشی می تواند پخته شود.
مشکلات برنج عنبربو در حین کاشت:
برنجی که در حوالی جنوب کشور کاشته میشود باید دارای شرایط خاص باشد. برنج از محصولاتی است که نیاز به غرق آب شدن دارد و مقدار زیادی آب در حین کاشته شدن مصرف خواهد شد علاوه بر این موضوع شوری آب بخش جنوبی کشور مشکل دیگری است که کاشت برنج را سخت میکند. با همه این تفاسیر برنج عنبر بود توانسته است خود را با شرایط اقلیمی خوزستان سازگار کند و کشاورزان این منطقه با رغبت بیشتری اقدام به تولید ان نمایند.
برنج های پرمحصولی مانند آمل سه ، دانیال ، شیرودی به صورت موردی در این استان کاشته میشد ولی متاسفانه با ذائقه مردم سازگار نبود و طعم و عطر برنج عنبر بو را نداشتند که رفته رفته کنار گذاشته شدند
مشکلات برنج عنبربو بعد از برداشت:
- بزرگ ترین مشکلاتی که در مقابل این برنج حتی میتوان گفت برنج ایرانی وجود دارد میتوان به واردات برنج های خارجی اشاره کرد. با وجود این که مقدار برنج برداشت شده از این منطقه کفاف مردم این استان را میدهد ورود برنج های خارجی از کشور های پاکستان و هند و تایلندی باعث پایین آمدن قیمت این برنج ها و همچنین دلسردی کشاورزان این منطقه شده است.
- یکی دیگر از عواملی که این برنج در حال فراموشی است شکل ظاهری ان است. این برنج دانه کوتاه است و مجلسی نیست . برعکس طعم مناسب و عطر مطبوع این برنج خریدار زیادی ندارد.
- درباره برنج های تولید شده در این منطقه فرهنگ سازی و تبلیغاتی انجام نشده است و این برنج در حال فراموشی است.
- دلیل ناشناخته بودن این محصول است که برنج عنبربو با عنوان های دیگر فروخته میشود.
- نوع پخت این محصول نیز متفاوت است اگر آشنایی با نحوه پخت آن نداشته باشید محصول نهایی خوبی اماده نخواهد شد.
- صنعت شالی کوبی این استان نیز به صورت سنتی است و از تجهیزات بسیار قدیمی استفاده شده است که موجب شکستگی زیاد برنج و بی کیفیت شدن آن می شود.
پخت برنج عنبربو
همانطور که مستحضرید برنج در سه نوع قابل پخت می باشد.
1_ کته کردن
2_ دم کردن
3_ آبکشی کردن
به گفته متخصصین تغذیه و طب اسلامی بهترین نوع پخت برنج حالت اول و دوم و بدترین و فاجعمند ترین به قول بهتر نوع سوم است که تمام انرژی موجود در برنج را می گیرد.
چگونه برنج عنبربو درجه یک مرغوب بخریم؟
برای تشخیص عطر و طعم برنج نیز یک مشت کوچک از آن را میان کف دو دست خوب بمالید و روی آن با دهن بدمید، یا به اصطلاح «ها»کنید و سپس بو بکشید اگر برنج عطر داشته باشد خودش را نشان میدهد. این کار را به روش دیگری نیز میتوانید انجام دهید یعنی چند دانه از برنج را در دهان ریخته بجوید و مزه آن را بچشید.
بیشتر برنج های موجود در بازار دانههای شکسته یا به اصطلاح نیمدانه دارند که پس از پخت بر کیفیت برنج اثر میگذارند. پس اگر میخواهید برنجی یکدست و بدون نیمدانه داشته باشید کمی از آن را در کف دست بریزید و سپس دقت کنید که از میان دانهها چند درصد نیمدانه است. با این آزمایش یکدست بودن برنج (یعنی مخلوط نبودن) را هم میتوانید معلوم کنید. این نکته مهمی است و یکدستی برنج بسیار اهمیت دارد زیرا مدت پخت برنج عنبر بو هم مانند هر برنج دیگر فرق دارد و برنج مخلوط را نمیتوان خوب از آب در آورد.
قیمت برنج عنبربو
مانند سایر برنج ها قیمت این برنج در هنگام برداشت ارزان تر از فصل چینش قدیمی است. قیمت این برنج به صورت یکسان نیست. با خرید از فروشگاه آرتا رحیمی دیگر نگران کیفیت و قیمت نباشید. زیرا برنج مورد نیاز خود را در نوع مرغوب آن با مناسب ترین قیمت می توانید تهیه کنید.
چرا قیمت برنج عنبر بو با نیم دانه تفاوتی ندارد؟
برنج عنبربو از نوع تمام دانه است؛ اما اینکه چرا تفاوت قیمت چندانی با نیم دانه ندارد میتوان به دلایل ذیل اشاره کرد :
الف: عدم شهرت این برنج در بین مردم کشورمان
ب: این برنج به علت گرد بودن و توپر بودن اندک در ظاهر به نظر میرسد قابل اعتنا نباشد.
ج: این برنج در نوع پخت چلویی ( آبکش) مقداری از بوی معطر خود را از دست می دهد.
برنج ایرانی عنبر بو مرغوب را از کجا بخریم؟
با توجه به اینکه دلالان این حرفه بسیار زیاد شده اند و برای افزایش فروش برنج عنبر بو مرغوب و با کیفیت را با نمونه پایین تر ترکیب می کنند و قیمت برنج را پایین تر می فروشند. با این اوصاف ما به شما پیشنهاد می کنیم که خرید برنج خود را از برنج آراتا رحیمی انجام دهید که تمامی محصولات آن با کیفیت و مرغوب می باشد و با استاندارد های لازمه تولید و بسته بندی می شود.
فرآیند خرید برنج در فروشگاه اینترنتی برنج ایرانی، به دو صورت انجام می شود.
روش اول: خرید آنلاین برنج از فروشگاه اینترنتی و پرداخت آنلاین هزینه ی آن (بعد از تکمیل فرآیند خرید، کارشناسان آرتا رحیمی در سریعترین زمان، برنج شما را به آدرس درج شده در هنگام خرید، ارسال می نمایند.)
روش دوم: خرید به صورت ثبت سفارش: عموماً این روش برای خرید های بالای 500 کیلوگرم استفاده می شود، چرا که حجم خرید بسیار بالا می باشد و برای امور تجاری مورد بهره برداری قرار می گیرد، لذا به همین منظور، می توانید خرید برنج مورد نیاز را از طریق فرم ثبت سفارش خرید برنج، تکمیل نمایید تا کارشناسان ما، در اسرع وقت، فرآیند ثبت سفارش شما را پیگیری نمایند.)