برنج ایرانی

یکی از مهمترین اقلام غذایی جهان و از مهم ترین غلات، برنج است. برنج غذای اصلی نیمی از جمعیت جهان می باشد.

از گونه های برنج ایرانی می توان به گرده ، دابو ، چارم1، چارم2 ، صدری(که شامل دم سیاه و دم زرد و دم سرخ)، طارم  ، بینام ، چمپا، علی کاظمی  و … اشاره کرد . همچنین از تیپهای پر محصول و اصلاح شده ، می توانیم به سفید رود و خزر اشاره کنیم.

بعضی انواع برنج ایرانی در مناطق شمالی ،  شامل ارقام ایندیکایی مثل غریب ، هاشمی ، حسنی و گرده می باشند که نتیجه انتخاب سنتی توسط کشاورزان (و احتمالاً در ادامه تعدادی نیز در نتیجه انتخاب توسط محققین) هر یک در نواحی جلگه‌ای و دره‌ای استان گیلان به ترتیب شالی زارهای مناطق اطراف شهرستان‌های صومعه سرا ، فومن ، تالش ، و طارم به مرور زمان حاصل شده‌اند .

برنج ایرانی

 البته یک نوع برنج در منطقه سیروان ایلام طی سالهای طولان است که کشت می‌شود به نام برنج عنبربو که بسیار خوش عطر و مزه می‌ باشد ولی چون به نسبت وسعت آن منطقه کشت می‌شود به فروش انبوه نرسیده است.

میزان کشت برنج ایرانی

استان مازندران رتبه اول(۹۳۸۷۳۲٫۱۹)

استان گیلان (۷۴۱۲۴۱٫۹)

استان گلستان (۲۲۹۴۵۴٫۹۹)

استان فارس (۲۲۶۲۹۶٫۷۲)

خوزستان(۲۱۹۸۰۹٫۱۵)

در سال ۱۳۸۵، ۶۲۰٫۰۰۰ هکتار سطح زیر کشت برنج بوده و ۲۶۱۲۱۷۴٫۳۴ تن شلتوک برنج تولید شده‌است.

در استان گیلان برنج مرغوب و در استان های دیگر برنج پرمحصول کاشت می‌شود.

در پارس‌آباد مغان بیشتر ارقام باکیفیت از لحاظ غنی بودن عناصر غذایی (آهن، روی، کلسیم و…)به علت گرم سیر بودن منطقه نسبت به سایر مناطق کشور از رتبه خاصی برخوردار است.

همچنین برنج بومی لنجان نیز از جمله برنج‌های معطر است که به نام برنج لنجان معروف بوده و در استان اصفهان می‌توان یافت.

مکان نگهداری برنج در ایران

برنج ایرانی

اگر برنج روی دست کشاورزان مانده‌ باشد، ممکن‌ است باعث انبار کردن آن ها شود به طوری که حتی برنج‌ها را در فضای باز نگه می‌دارند و فقط یک پلاستیک بر رویش می‌کشند.

و همچنین شما می توانید برای سفارش خرید و یا فروش انواع برنج ایرانی ممتاز و مرغوب فرم زیر را پر کنید.

متخصصین ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت .

[form form-1]